Wat doen wij

MijnZZPloket zorgt er samen met jou voor dat je bedrijf een goed basis heeft. Alle stappen, van het inschrijven bij de Kamer van Koophandel tot het nadenken over pensioen, nemen we samen. Over welke stappen hebben we het? …

Bedrijfsmanager

Wanneer we de genoemde stappen hebben genomen, is je eigen onderneming een feit en kan je aan het werk. MijnZZPloket blijft hierna je bedrijfsmanager. Dit houdt in dat we regelmatig contact houden en je over allerlei zaken advies zullen geven. We zorgen ervoor dat je administratie en financiën goed geregeld worden en dat jij je vooral op je werk kunt focussen.

Stappen …

Inschrijven bij de Kamer van Koophandel

Hier schrijf je je bedrijf in het handelsregister en krijg je je btw-nummer. De kosten zijn éénmalig €50,-.

Hulp bij de keuze van rechtsvorm

Er zijn voor zzp’ers vijf soorten rechtsvorm, namelijk: eenmanszaak, Vennootschap onder Firma (Vof), besloten vennootschap (BV), maatschap, en commanditaire vennootschap (cv). Wij helpen je de voor jou ideale vorm te kiezen.

Het maken van een ondernemingsplan

Een ondernemingsplan maak je voor jezelf, maar ook voor eventuele financiers. In dit plan maak je duidelijk hoe je in je bedrijf omgaat met onder andere: marketing, financiën en communicatie. Je ondernemingsplan helpt om voor jezelf en eventuele anderen duidelijk te krijgen hoe je je bedrijf gaat runnen.

Het ontwerpen van een lay-out voor je website en bedrijfslogo

Je bedrijf moet herkenbaar en bereikbaar zijn, daarom heb je een goed logo en een goed werkende website nodig.

Het vaststellen van een uurtarief

Het berekenen van een goed uurtarief is lastig. Het moet al je kosten dekken en daarnaast moet het je ook nog wat opbrengen.

Het nadenken over eventuele verzekeringen
Ondernemen is risico’s nemen. Risico’s zijn te verzekeren. Wij regelen de belangrijkste verzekeringen die je als ondernemer nodig hebt. Zo kan je met een gerust hart doen waar je goed in bent.
Administratie en facturatie

Niet alleen is het handig om je bedrijfsadministratie goed bij te houden, je bent het zelfs verplicht. Ook je facturen moeten aan verschillende eisen voldoen.

Belastingen en belastingdienst

Als zzp’er betaal je uiteraard ook belasting over je inkomen. Je hebt soms ook recht op bepaalde fiscale voordelen.

Het nadenken over je pensioen

Als zzp’er bouw je niet automatisch een pensioen op. Daarom is verstandig om daar nu, of op termijn, toch eens over na te denken.